Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuw tehuis in Almelo voor mensen met dementie

Impressie van het Looleehuis
Beeld: Dagelijks Leven

Er komt een nieuw verzorgingstehuis in Almelo. Aan de W.A. de Gruytstraat 1 wordt straks, door zorgorganisatie Dagelijks Leven, zorg aangeboden aan mensen met dementie. Wethouder Jan Martin van Rees zal de eerste steen leggen.

Het Looleehuis wordt een kleinschalige woonzorglocatie. Maximaal 22 bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio. Deze studio kunnen de bewoners met eigen spullen en meubels van thuis inrichten. Verder gaat de woonzorglocatie beschikken over twee woonkamers, een activiteitenruimte en een ruime tuin. In oktober 2023 moet het Looleehuis haar deuren gaan openen.

Mogelijkheden

Volgens locatiemanager Evelien Weerink is het Looleehuis geen standaard woonzorglocatie. “Bij Dagelijks Leven gaan we uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle invulling van de dag en worden de maaltijden dagelijks vers bereid door onze eigen kok. Bewoners mogen altijd helpen. Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW als inkomen.”

Officiële start van de bouw

De grondwerkzaamheden zijn al een paar weken bezig. De officiële start van de bouw is op vrijdag 17 maart om 10.00. Wethouder Jan Martin van Rees legt de eerste steen.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Meer informatie over wonen of werken in Het Looleehuis? Neem contact op met Evelien Weerink via [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.