Verkeer
Stuur appje
Zoek

Joshua Brenet uit de wedstrijdselectie van FC Twente gezet

Ron Jans heeft Joshua Brenet uit de wedstrijdselectie van FC Twente gezet voor dit weekend. De verdediger is niet goed omgegaan met zijn wisselbeurt tegen PSV vorige week.

Hoe die onvrede is geuit, laat Jans in het midden. "Ik heb geen zin om dat verder naar buiten te brengen," laat hij vrijdag weten. "Dat is tussen Joshua, de club en de trainer." Brenet keert na het weekend terug bij de groep. "Maandag is hij weer welkom en hopen we hem met een positieve kop in de groep op te nemen. Een goede Joshua kunnen we hartstikke goed gebruiken."

Jans moet puzzelen

De afwezigheid van Brenet maakt de puzzel die Jans te leggen heeft voor de thuiswedstrijd tegen Heerenveen zaterdag alleen maar groter. FC Twente heeft een waslijst aan afwezigen. Ramiz Zerrouki pakte tegen PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst. Brama, Kjølø, Sadilek en Rots zijn nog altijd geblesseerd. En met Salah-Eddine en Misidjan komen er nog twee twijfelgevallen bij. Beiden waren ziek afgelopen week. Salah-Eddine sloot vrijdag weer aan, de hoop is dat Misidjan zaterdag terugkeert.

Dat maakt de spoeling in één specifieke linie wel heel dun. Onder de afwezigen zitten opvallend veel middenvelders. Jans: "Met Zerrokui, Brama, Sadilek en Kjølø zijn dat alle controlerende middenvelders eigenlijk. Dat zijn vier spelers voor twee posities en dat zijn de vier die we er eigenlijk hebben. Dus daar moeten we improviseren."

De wedstrijd tegen Heerenveen begint zaterdag om 21.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.