Verkeer
Stuur appje
Zoek

Beroepsmilitair verdacht van aftuigen vrouwelijke uitsmijter Hengelose nachtclub

20200921 ENSCHEDE POLITIE BUREAU COEN KRUKKERT 2
De politie blijkt vorig najaar een 27-jarige beroepsmilitair te hebben aangehouden die ervan wordt verdacht in de binnenstad van Hengelo een vrouwelijke portier te hebben afgetuigd.
Beeld: 1Twente/Coen Krukkert

De politie blijkt vorig najaar een 27-jarige beroepsmilitair te hebben aangehouden die ervan wordt verdacht in de binnenstad van Hengelo een vrouwelijke portier te hebben afgetuigd. Volgens bronnen is de ruzie door bewakingscamera's vastgelegd. De vrouwelijke uitsmijter liep daarbij ernstig letsel op.

September

Het incident deed zich al in september voor, maar aan de achtergronden van de mishandeling is verder geen ruchtbaarheid gegeven. Naar nu blijkt is de verdachte beroepsmilitair. Een woordvoerster van justitie bevestigt dit desgevraagd.

Het incident speelde zich af na afloop van een uitgaansavond. Terwijl de rest van de horeca al grotendeels dicht was, was de nachtclub in het centrum nog open.

Rake klappen

Het ging mis toen een van de bezoekers zich vervelend gedroeg en op straat werd gezet. Eenmaal buiten wilde hij iemand aanvallen. De 22-jarige vrouwelijke portier verhinderde dat en sprak de bezoeker aan op zijn gedrag. Die ging daarop de uitsmijter te lijf. Zij kreeg rake klappen en liep zwaar letsel aan haar schouder op.

Ook een stapvriend van de bezoeker moest het ontgelden. Hij wilde de 27-jarige man tegenhouden, maar werd door hem hardhandig tegen de grond gewerkt, waarna hij alsnog losging op de vrouwelijke uitmijter.

Videobeelden

De overige portiers schoten meteen te hulp en wisten het slachtoffer te ontzetten. Nadat de relschopper was overmeesterd, is hij overgedragen aan de gealarmeerde politie.

Volgens bronnen is de vechtpartij door bewakingscamera's op beeld vastgelegd en beschikt de politie zodoende over beeldmateriaal.

Rechter

Het politieonderzoek is intussen afgerond. Het dossier is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie moet nu een beslissing nemen over strafvervolging. Dan moet ook blijken of de verdachte zich eventueel voor de militaire politierechter of militaire kamer moet verantwoorden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.