Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente heeft Zerrouki en Pröpper terug tegen PSV

FC Twente maakt zich op voor de tweede uitwedstrijd op rij. Zondag wacht PSV in Eindhoven, vorige week reisde de ploeg af naar Deventer waar het een vervelende middag beleefde tegen Go Ahead Eagles. FC Twente verloor met 2-0 en had vooral in de beginfase weinig in te brengen. Trainer Ron Jans had er dinsdag nog een kater van.

Die kater is aan het einde van de week wel verdwenen. En dat moet ook wel, vindt Jans. "Het is nu vrijdag. Als je nu nog een kater hebt van zondag, dan doe je jezelf en je omgeving geen plezier."

Napraten

Dinsdag ging de knop om naar aankomend weekend, al werd er wel iets langer doorgepraat over die uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles dan normaal gebeurt over voorgaande wedstrijden. Ook woensdagochtend was de wedstrijd in Deventer nog even onderwerp van gesprek, en dan met name hoe FC Twente zich daar presenteerde. De ploeg liet zich in de beginfase volledig overrompelen, waardoor er na een kwartier spelen al een 2-0 stand op het scorebord stond.

Daar moest dus nog wel even over gebabbeld worden. Jans geeft aan dat de cijfers uitwijzen waar het in de beginfase fout ging. "Als van de 105 duels er 60 worden gewonnen door Go Ahead Eagles en maar 45 door ons, als maar 34% van de tweede ballen voor ons ons zijn en zij 18 luchtduels winnen tegenover 12 voor ons, dan klopt er iets niet. Dan zie je waar het in het eerste kwartier misgaat."

Sterkhouders terug

Maar daarna moest de knop dus om, want zondag reist FC Twente af naar Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen PSV. Goed nieuws voor Jans: Zerrouki en Pröpper keren terug. Zij werden vorige week node gemist. Ook Julio Pleguezuelo sluit weer aan bij de wedstrijdselectie, al kan hij nog geen volledige wedstrijd spelen.

Daar tegenover staat ook slecht nieuws: de blessure van Michal Sadilek blijkt ernstiger dan verwacht. De Tsjech blijkt spierschade te hebben in zijn linkerbeen en is enkele weken uitgeschakeld. Ook Daan Rots en doelman Przemysław Tyton zijn geblesseerd afgehaakt. Wout Brama is al langer geblesseerd en ook Mathias Kjølø kan de komende weken niet in actie komen, vanwege een kaakbreuk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.