Verkeer
Stuur appje
Zoek

Boekelopers vieren 25-jarig bestaan met clinic: 'Plezier is belangrijker dan hoe hard je loopt'

Clinic najaar Boekelopers 2021
De Boekelopers vieren hun jubileum onder andere met een clinic
Beeld: Hardloopvereniging Boekelopers

De Boekelopers nodigt beginnende hardlopers uit om mee te doen aan een clinic van twaalf weken. De clinic begint op 8 maart en is bedoeld als training voor de loop van vijf kilometer in Eibergen die op 4 juni wordt gehouden. Dat is tevens het moment voor de viering van het 25-jarig bestaan van de Boekelopers.

Historie

De hardloopvereniging uit Boekelo stamt uit 1998. Dorpsbewoners gingen vaak in de buurt hardlopen en kwamen elkaar vaak tegen. In de loop van de tijd gingen ze samen hardlopen en uiteindelijk richtten deze mensen de vereniging op. Volgens Ronald Teeuw, bestuurslid en trainer van de vereniging is het vooral aan die mensen te danken te danken dat de Boekelopers 25 jaar bestaat.

“Eerst kwamen de lopers bijna alleen maar uit Boekelo, maar nu zijn er steeds meer aanmeldingen van mensen uit Haaksbergen, Enschede en Beckum”

Plezier

Bij de Boekelopers draait het hardlopen niet alleen om succes, maar vooral om het plezier en gezelligheid. “Sommige mensen kunnen natuurlijk beter hardlopen dan de ander, maar bij ons maakt het niet uit hoe hard je kunt lopen aangezien we veel verschillende groepen hebben waarin iedereen past. Juist omdat we zo met elkaar omgaan, is de binding goed”, aldus Teeuw.

Volgens hem is het ook de reden dat de vereniging groeit. “We krijgen meer mensen uit andere plaatsen. Eerst kwamen de lopers bijna alleen maar uit Boekelo, maar nu zijn er steeds meer aanmeldingen van mensen uit Haaksbergen, Enschede en Beckum.”

Feest

Hardlopers, survival renners en voetballers; al deze sporters vallen onder de vlag van BSC Unisson. Evenals de Boekelopers viert de survivalclub een jubileum. Die sporters vieren komende zomer het vijfjarig bestaan. Unisson viert die jubilea met een feest voor alle leden.

Aanmelding kan via de site van de hardloopvereniging. De trainingen beginnen om 19.30 uur op Sportpark De Zweede in Boekelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.