Luister
Kijk
Zoek

Nu ook officieel: Arnold Bruggink wordt technisch directeur bij FC Twente

Arnold Bruggink FC Twente Media
Arnold Bruggink is vanaf 1 juli officieel technisch directeur van FC Twente.
Beeld: FC Twente Media

De verwachting dat ze er snel uit zouden komen, was vorige week door algemeen directeur Paul van der Kraan al uitgesproken. Maar nu is het ook officieel: Arnold Bruggink wordt technisch directeur bij FC Twente, de club waar hij als 16-jarige voetballer zijn debuut maakte.

Bruggink tekent een contract voor drie seizoenen. De Enschedeër volgt per 1 juli de 71-jarige Jan Streuer op, die net als hoofdtrainer Ron Jans na drie seizoen afscheid neemt van FC Twente.

'Ik heb er energie voor'

Vooruitlopend op zijn aanstelling gaat Arnold Bruggink vanaf 1 maart al aan de slag. Officieel dan, want achter de schermen keek hij de afgelopen periode al mee. De tweevoudig Oranje-international heeft sinds vorig jaar bij alle afdelingen van de club en binnen de jeugdacademie meegelopen.

Donderdag maakte Bruggink zelf bij sportzender ESPN bekend dat hij zijn rol als voetbalanalist per direct neerlegt. "Alle lopende de zaken die nu zijn, daar ga je nu mee beginnen", aldus de voormalig profvoetballer van onder meer FC Twente, PSV en Real Mallorca. "Ik heb er energie voor." Bruggink wacht een grote uitdaging in aanloop naar het nieuwe seizoen. De verwachting is dat veel spelers in de zomerse transferperiode zullen vertrekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).