Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese bazaar voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië brengt duizenden euro's op

In amper twee dagen tijd op touw gezet, maar met een goed resultaat. De organisatoren van de bazaar voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, vorige week woensdag op het Van Heekplein, kijken met een positief gevoel terug. De spontane actie leverde in totaal 8.897 euro op voor Giro 555.

Woensdag 15 februari was een landelijke actiedag voor slachtoffers van de verwoestende aardbeving die eerder deze maand in de Turks-Syrische grensregio plaatshad. Het dodental is inmiddels opgelopen tot bijna 50.000.

Hulp uit alle hoeken

Ook in Enschede werd er in korte tijd een inzamelingsactie op touw gezet. Onder meer welzijnsorganisatie Alifa en vrijwilligersplatform M-Pact staken de handen uit de bouwen en regelden tientallen kraampjes op het Van Heekplein. Er werden tweedehands spullen verkocht of lekkernijen, bijvoorbeeld door de Turkse gemeenschap in Enschede

"We zagen in onszelf en anderen blijdschap om iets te kunnen doen. Geld doneren op deze manier gaf voldoening en actief worden deed recht aan verbinding met de slachtoffers", blikt de organisatie terug. "Winkelend publiek haakte spontaan aan. We kregen van diverse mensen het aanbod voor hulp."

Verbindingen en verhalen

De bazaar heeft naast een bedrag van bijna 9.000 euro ook veel meer opgeleverd, aldus de organisatie. Er zijn nieuwe verbindingen gelegd en alle betrokkenen hebben nieuwe mensen leren kennen, nieuwe netwerken voor de toekomst. En er zijn verhalen uitgewisseld.

De verhalen blijven hangen. En daarom is er in het Huis van Verhalen op Roombeek - waar ook het verhaal van de Vuurwerkramp wordt verteld - een plek gemaakt om de ervaringen rond de aardbeving in Turkije en Syrië te delen. Het Huis van Verhalen zit in het gebouw Prismare aan de Roomweg en is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 16.00 uur geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.