Verkeer
Stuur appje
Zoek

Verkeershinder op Hengelo's kruispunt vanwege trekken kabels verkeerslichten

230217 kruising hengelo GOOGLE
Het kruispunt Oldenzaalsestraat – Beethovenlaan – Sloetsweg is vanaf maandag 20 februari anderhalve week deels afgesloten vanwege werkzaamheden.
Beeld: Google

Het kruispunt Oldenzaalsestraat – Beethovenlaan – Sloetsweg is vanaf maandag 20 februari anderhalve week deels afgesloten vanwege werkzaamheden. Op donderdag 2 maart moet de kruising weer toegankelijk zijn.

Rateltikkers

Eind 2022 zijn hier nieuwe verkeerslichten geplaatst. Op dat moment konden nog niet alle benodigde kabels worden aangelegd. Daardoor werken de wachttijdvoorspellers voor fietsers en de zogeheten 'rateltikkers' nu nog niet; die rateltikkers zorgen ervoor dat blinden en slechtzienden veilig gebruik kunnen maken van een voetgangersoversteekplaats. Tijdens de werkzaamheden worden de kabels, die voor deze onderdelen nodig zijn, onder het kruispunt doorgelegd.

Beperkte hinder

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar. Het verkeer kan hier last van hebben. Vanaf maandag 27 februari tot uiterlijk donderdag 2 maart werken de verkeerslichten niet en worden van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds verkeersregelaars ingezet.

icon_main_info_white_glyph

Privacy niet in het geding

Tijdens de werkzaamheden worden ook ontruimingscamera’s geïnstalleerd. Op het kruispunt hebben fietsers namelijk in vier richtingen op hetzelfde moment groen licht. Dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties. Deze camera’s kunnen, als dat nodig is, het groene licht voor auto’s iets uitstellen als er nog fietsers op het kruispunt aanwezig zijn. De camera’s werken op basis van warmte en registreren verder niets; mensen worden dus ook niet herkend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.