Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bij FC Twente ging het na verrassende mededeling al snel weer over voetbal

FC Twente maakt zich op voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van aanstaande zondag. Het toewerken naar dat duel gebeurde in een week waarin het over hele andere zaken ging dan voetbal. Het aangekondige vertrek van technisch directeur Jan Streuer en hoofdtrainer Ron Jans bleef nog dagen onderwerp van gesprek. Al lijkt dat vooral te gelden voor de buitenwacht. Intern ging het al snel wél weer over voetbal.

Het waren vooral heel veel appjes die Jans kreeg nadat hij zondag zijn besluit om na dit seizoen te vertrekken bekendmaakte. Berichtjes die hij trouwens allemaal heeft beantwoord. Daarna was het over tot de orde van de dag. De oefenmeester is wel blij dat het hoge woord er nu uit is.

Wachten op het goede moment.

"Ik ben een hele slechte binnenvetter", zegt hij erover. Jans had zijn besluit al ruim een week eerder genomen, maar moest wachten op het goede moment om het bekend te maken. Zo wilde hij het nieuws niet vlak voor een wedstrijd brengen. En met de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Ajax op donderdag, moest die bekendmaking wachten tot de thuiswedstrijd tegen Volendam op zondag. "Gelukkig wonnen we, dan is de sfeer beter dan wanneer je puntverlies lijdt."

'Super gemotiveerd'

Het 'hoge woord' is dan wel uit, maar het seizoen zit er natuurlijk nog niet op. Welke uitwerking dit nieuws gaat hebben, zal blijken. Jans heeft er zelf wel ervaring mee. Al twee keer zelfs: bij zowel Heerenveen als FC Groningen werd halverwege een lopend seizoen bekend dat hij na afloop van die jaargang zou vertrekken. Het had geen negatieve gevolgen.

"Waarom zou het ook?", vraagt Jans zich af. "Ik ben super gemotiveerd. De spelers willen ook winnen en voor hun toekomst goed presteren." Maar, weet hij ook, bij slechte resultaten kan het misschien wel gaan leven. "Als je iets te vaak verliest, dan zeggen ze: 'De trainer gaat weg, misschien is het allemaal wat minder scherp'. Dus moeten we zorgen dat we niet zo vaak verliezen."

Drie blessures

In die jacht naar goede resultaten is de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles zondagmiddag de volgende horde. Jans moet het in Deventer doen zonder Brama, Pleguezuelo en Sadilek. Die laatste sloot vorige week tegen Volendam juist weer aan, maar heeft toch weer last gekregen van zijn linkerbeen. Brama en Pleguezuelo zijn ook nog altijd herstellende van blessures. Jans hoopt de Spanjaard er over twee a drie weken weer bij te hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.