De menukaart in het nieuwe MST is luxer en uitgebreider dan voorheen. Dat oogst lof en verbazing. Het ziekenhuis MST kende altijd een strak eetritme: tussen de middag werd er verplicht warm gegeten en s avonds was er een broodmaaltijd. Nu is er altijd keuze tussen acht soorten vlees, deegwaren, groente en vegetarische gerechten. Maar dus ook lekkernijen als bitterballen, poffertjes, fruitsalade, smoothies en ijs.
Waarom snacks in een ziekenhuis? Wij propageren gezond eten, maar het is niet aan ons om te bepalen wat gezond en ongezond is. Waarom beleren, als je dit thuis ook eet , zegt bedrijfskundig manager Michiel Klatte.
In de eerste opzet na de verhuizing op 9 januari kon de patiënt elk moment van de dag per tablet bestellen. Dat is aangepast. Er zijn nu vaste etenstijden, met de mogelijkheid om in overleg met roomservice daarvan af te wijken. Toch staat de eigen regie voorop. Twee keer warm eten op een dag? Dat kan. Eerst uitproberen of een soepje goed valt en een uur later alsnog een broodje kaas bestellen? Het is nu mogelijk.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM