Het plaatsen van het hek en het informatiebord is onderdeel van een plan van de UT en SHSEL. Zij willen meer aandacht schenken aan de cultuurhistorie van de campus. En de Horstlinde is daar onlosmakelijk mee verbonden. Erik Rolevink, woordvoerder van SHSEL, vertelt waarom het hek en het bord zijn geplaatst: Er stond al een hek, maar die was veel te laag. Met dit nieuwe hek is de boom veel beter te herkennen. Het bord geeft aanvullende informatie voor mensen die dat zoeken.
De Horstlinde is al eeuwenoud. Vroeger hingen mensen brieven in de boom die de postkoets dan kon meenemen. Althans, dat verhaal gaat rond, vertelt Rolevink. Ook was de boom een markeerpunt in de route Lonneker-Deventer, aangezien de boom het enige oriëntatiepunt was toen. De rest van de bomen stonden er toen nog niet.
Ten slotte vertelt de woordvoerder van SHSEL dat de Horstlinde op bijzondere wijze is gegroeid, namelijk uit de stomp van zijn voorganger. Als de ene lindeboom afsterft, kan er dus een ander uit zijn stam voortkomen. Lindebomen gaan zo nooit écht dood, zegt Rolevink.
TV Enschede FM ging naar de Horstlinde toe, en sprak met Erik Rolevink. Bekijk hierboven de reportage.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM