In twee maanden tijd kreeg ze 165 aanmeldingen van Enschedeërs die geen geld hebben om hun hond, kat of konijn te eten te geven. De dieren gaan voor mijn eigen eten , vertelt Sisi Siegersma (58), één van de mensen die wordt geholpen. Liever zij eten dan ikzelf.
Vanwege haar grote liefde voor dieren en ervaringen met een armoedesituatie raakte De Vries geïnspireerd om een dierenvoedselbank te beginnen in Enschede. Twee maanden later is de schuur van de woning in Stadsveld omgebouwd tot magazijn en staat de zolder vol gedoneerde manden en zakken met brokken. Ik kan nu 35 mensen helpen en er staan 130 mensen op de wachtlijst om beoordeeld te worden , vertelt ze.
Dierenvoedselbank Enschede krijgt de brokken, manden en ballen van donateurs, grotendeels individuen die het initiatief willen ondersteunen. Vaste donateur is YouCycle uit Enschede, dat onder meer oud ijzer inzamelt. Een deel van de opbrengst ervan gaat naar Dierenopvangcentrum Enschede en in de vorm van brokken naar de dierenvoedselbank.
"Op dit moment is het moeilijk te beoordelen of mensen echt hulp nodig hebben", vertelt De Vries. "Ik vraag naar de achtergrond en meestal merk je snel genoeg of ze de waarheid spreken." Ze is in overleg met Voedselbank Enschede om samen te werken met bijvoorbeeld doorverwijzingen. Haar droom is een eigen pand, om alle terecht aangemelde mensen te kunnen helpen. Doneren of aanmelden? Bezoek via Facebook de pagina Dierenvoedselbank Enschede .
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM