Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Maaibeleid moet maatwerk worden

220373 Grasmaaier1

D66 en Burgerbelangen Enschede worden op hun wenken bediend. Wethouder Hans van Agteren vindt ook dat zijn maaibeleid op de schop moet. Hoe is nog niet bekend maar hij belooft dat er voor alle knelpunten in de stad een oplossing komt.

Van Agteren wil zijn collega's in het college en de gemeenteraad vragen geld vrij te maken voor een andere aanpak. Want ook hij vindt dat de stad op sommige plekken verloedert.

Moeilijke keusHij stond voor een moeilijke keus: bezuinigen of gemeentebelastingen verhogen. Dat laatste wilde hij niet, dus moest het groen eraan geloven. De gemeenteraad steunde de wethouder waardoor de weg vrij was om onder meer het groenonderhoud fors te reduceren. De gevolgen zijn na twee jaar zichtbaar. Verloedering van woonwijken, parken raken in verval en onkruid en gras overwoekeren speelplekken. Een rotzooitje, zeggen veel buurtbewoners.

Klachten
Van Agteren voelt zich nog steeds gelegitimeerd door het besluit van de gemeenteraad, de toestemming van de wijkraden en de geringe hoeveelheid klachten die hij binnenkrijgt. We spraken met alle wijkraden. Die zeiden: ga maar lekker door. Dit is een acceptabel niveau. Aan de wijkraden was bloemenveldjes en meer biodiversiteit beloofd. Ook zou er flink worden geïnvesteerd in de aankoop van bloemzaad. Dat is niet gebeurd, het resultaat is weinig bloemen, veel brandnetels, kweekgras en andere hardnekkige onkruiden en opslag van eiken en accacia's. Dat realiseren de wijkraden zich nu ook. De wijkraad van Wesselerbrink is niet geïnformeerd, de andere wijkraden wel. Zij zien nu wat het beleid in hun buurt doet.

In gesprek
Ria van der Veen van wijkraad Twekkelerveld vindt dat de wethouder in gesprek moet gaan met bezorgde burgers. De ervaring leert dat dit maaibeleid niet zomaar voor de hele stad uitgevoerd kan worden. Je moet naar de locaties kijken en daar je keuzes op baseren. We willen een maaibeleid op maat. Die discussie moet nu gevoerd worden. En dat is wat de wethouder gaat doen. Hij gaat gesprekken met onder andere Diekman Es en Eikendaal aan om tot nieuwe afspraken te komen.

Oplossing
De wethouder verwacht dat er een oplossing komt voor nijpende problemen. Maatwerk moet het worden. Dat betekent dat de komende gesprekken in de stad gaan over zelf maaien met goede materialen en meer maaien op plekken waar dat echt nodig is. En als t nodig is vraag ik verruiming van het maaibudget aan , aldus Van Agteren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.