Luister
Kijk
Zoek

Almelo en Enschede doneren 1 euro per inwoner voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

20230208 stockfoto euro rechtenvrij
1 euro
Beeld: Unsplash

De gemeenten Almelo en Enschede gaan 1 euro per inwoner overmaken op Giro555 voor de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

In Almelo woont een grote Turkse gemeenschap en veel inwoners hebben familie of bekenden in het rampgebied. Burgermeester Arjen Gerritsen liet op maandag 6 februari namens het gemeentebestuur weten erg mee te leven met alle getroffenen

Gift van 75.000 euro

Om steun te betuigen en hulp te bieden zal de gemeente Almelo 1 euro per inwoner doneren aan Giro555. Deze gemeentelijke gift van 75.000 euro is gebaseerd op een al langer bestaande bestuurlijke afspraak dat de gemeente 1 euro per inwoner beschikbaar stelt telkens wanneer de samenwerkende hulporganisaties Giro555 openstellen. Burgermeester Gerritsen laat zich hierover uit: "Het verlies aan mensenlevens is ongekend, de hoeveelheid gewonden is talloos en de materiële schade is onbeschrijfelijk. Alle hulp is daarom nodig en welkom."

“Onze gedachten gaan uit naar hen en naar onze inwoners die ongerust zijn over het lot van hun dierbaren”

Enschede

Ook Enschede doneert 1 euro per inwoner. Dat komt neer op ruim 161.000 euro. De Sheltersuit Foundation gaat daarnaast de samenwerking aan met de gemeente Enschede en doneert 400 water- en winddichte jassen om in te schuilen voor de slachtoffers. Dit mede op verzoek van de Turkse en Syrische gemeenschap in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).