Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Eikenprocessierups opgedoken in en om Enschede

57497 eikenprocessierups

Op diverse plekken in Enschede zijn weer eikenprocessierupsen opgedoken. De behaarde rupsen, die jaarlijks een probleem vormen, kunnen na aanraking bij mensen en dieren gezondheidsklachten veroorzaken.

De eikenprocessierupsen bevinden zich in eikenbomen. Ze zijn te herkennen aan hun grijsblauwe kleur en lange brandharen. De rupsen zorgen jaarlijks voor overlast in de maanden mei, juni en juli.
Vorig jaar kwam de rups in bijna alle eikenbomen in de openbare ruimte voor. De verwachting is dat het dit jaar weer zo is. De gemeente Enschede is bezig met de reguliere bestrijding van de rupsen en nesten in de openbare ruimte. Klachten kunnen voorkomen worden door de rupsen niet aan te raken en in de buurt van eikenbomen de huid te bedekken. Na aanraking met een rups wordt aangeraden de huid met plakband te 'strippen'. Daarna de huid met lauw water afspoelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.