"Het hebben van een schuld kan jongeren belemmeren om een goede start te maken. Jongeren met schulden lopen een groter risico op werkloosheid en afhankelijkheid van mensen in hun omgeving of de overheid", zegt wethouder Patrick Welman, die de jongeren in het nieuwe armoedebeleid van de gemeente tot een belangrijke groep heeft bestempeld.
Speciaal voor jongeren
Cashflow is speciaal gemaakt voor jongeren van het voorgezet onderwijs en mbo-opleidingen. De voorstelling gaat over meedoen, vriendschap, liefde en geld en behandelt zo op een laagdrempelige, interactieve manier groepsdruk, het omgaan met geld, verleidingen en schulden. Aan de voorstelling is een gastles van de Stadsbank gekoppeld. Hier wordt duidelijk hoe je schulden voorkomt én jongeren krijgen oplossingen aangereikt als ze al in de schulden zitten.
Maar liefst 44 procent van de scholieren leent af en toe geld. En naarmate jongeren ouder worden, komen ze vaker geld tekort. 37 procent van de mbo'ers van 18 jaar en ouder heeft al een schuld.
Uitnodiging
Cashflow draait al een aantal jaren door het hele land. Welman: "De ervaringen elders in het land zijn bijzonder goed en we hopen dat veel scholen gebruik gaan maken van het aanbod. Alle betrokken scholen in Enschede hebben een uitnodiging voor Cashflow ontvangen.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM