Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Veldpoort trekt in voormalig Janninksmuseum in Enschede

263908 museum

Gezondheidscentrum Veldpoort wordt hoofdhuurder van het voormalige textielmuseum op de begane grond van het Jannink Complex. Het gezondheidscentrum verlaat begin volgend jaar het te klein geworden onderkomen aan de Nassaustraat.

Volgens Viola Zwart, huisarts/ medisch manager van Veldpoort, past de verhuizing bij de ambities van het gezondheidscentrum. "We willen graag een gezondheidscentrum zijn met een meer holistische benadering. En dat zich niet alleen richt op ziekte, maar ook wat extra's uitdraagt in de vorm van preventie: het behoud van gezondheid. Bijvoorbeeld met mindfulness, yoga, een psycholoog, personal coach of een re-integratiedeskundige. Voor die ambitie hebben we nu geen plek."

Het gezondheidscentrum gaat 70 procent van het voormalige museum huren. De rest van de oppervlakte is gereserveerd voor professionals die zich richten op het behoud van gezondheid. Het vroegere museum was eigendom van woningbouwvereniging De Woonplaats. De corporatie heeft het onlangs verkocht aan projectontwikkelaar Hans Kloosterman uit Ambt-Delden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Wouter Borre
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.