Een groot contrast met de eerste editie van het festival vorig jaar. Regen verpestte het evenement toen.
Duurzaam en innovatief
"Het idee achter Stoer Voer is het publiek kennis laten maken met eerlijke, duurzame en innovatieve eetconcepten. Dat is al een tijdje de trend", legt Jarno Bruggeman (43) uit. Samen met Erik Wooldrik (40) bedacht hij Stoer Voer. De ondernemers tekenen trouwens ook voor het concept van de Foodhal Enschede.
Ondernemers Bruggeman en Wooldrik uit Hengelo wilden zelf een foodtruck beginnen, maar uiteindelijk vonden ze zichzelf meer organisator dan kok. Dus begonnen ze in 2015 het succesvolle festival in Hengelo, dat vorig jaar is uitgerold naar Enschede. Een aantal foodtrucks, vier regionale bierbrouwers, drie wijnhuizen en lokale pop-uprestaurants staan zaterdag en zondag in het Van Heekpark.
Er is met de gemeente een samenwerking voor meerdere jaren afgesproken. Dat betekent dat het festival de komende jaren in dit decor kan worden gehouden.
Fraenk Christoffel van de Daddy Cool is een van de koks op het foodtruckfestival. In zijn oude omgebouwde camper The Rocking Kitchen kookt hij originele Indonesische gerechten.
Christoffel adviseert beginnende foodtruckers. "Vaak hebben jongelui een romantisch beeld van een foodtruck. Ik geef ze mee: je moet het thuis voor elkaar hebben, geen kleine kinderen hebben en een zak geld meebrengen." Op zijn advies zijn wat enthousiastelingen toch maar afgehaakt.
Hipsters
Zoals op alle soortgelijke festivals bestaat het publiek vooral uit hipsters en jonge gezinnen, volgens Fraenk. Die geven graag iets meer uit aan gezond en lekker eten. Voor de muziek zorgen Jasper Slaghuis en andere singer-songwriters uit Twente, en er zijn workshops over eten.
Stoer Voer wordt zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur gehouden in het Van Heekpark. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Stoer Voer Enschede.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita.