Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Jury: hoog niveau van Proef Eet in hart Enschede

290976 proef eet 2017

De 32ste editie van Proef Eet heeft dit weekeinde tienduizenden bezoekers naar het centrum van Enschede getrokken. Het culinaire spektakel trok onder ideale weersomstandigheden vooral vrijdag en zondag veel mensen.

Zaterdag was het minder druk. Dat kwam waarschijnlijk door de concurrentie van andere grote publiekstrekkers, waaronder Tuckerville dat 12.000 bezoekers trok.

De vakprijs Gouden Duyt 2017 ging naar Beiaards Bistro. Die kreeg vorig jaar al de prijs voor beste nieuwkomer. Het publiek bracht de meeste stemmen uit op de Twentsche Foodhal, die nota bene nog geopend moet worden.

De vakjury onder leiding van tv-kok René Pluijm vond het niveau van de deelnemers dit jaar erg hoog, zowel qua gerechten als presentatie en gastvrijheid.

De Voedselbank die als elk jaar zorgde voor de verkoop van de duyten, kreeg een cheque van 8750 euro.

Marijn Mengels van de organiserende horecavereniging VHSE kijkt terug op een geslaagde Proef Eet. ,,De vakjury vond het niveau dit jaar erg hoog, zowel qua gerechten als de presentatie en gastvrijheid."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.