Brigitte Pouwels-Harink werkte als zakelijk dienstverlener, maar wilde altijd al iets doen met eten. Haar ouders hebben slagerij Harink in Hengelo, maar lopen tegen hun pensioen, dus besloten Brigitte en haar zus Yvonne Harink de stap te zetten. De zussen nemen de maaltijdservice van slagerij Harink over. Dat doen ze in hun eigen nieuwe kookstudio en delicatessenzaak De Kokkerette, in Enschede. Donderdag openden zij hun zaak aan de Deurningerstraat. In het pand zat eerst kookstudio en delicatessenzaak Il Cuoco.
Maaltijdservice
De zussen nemen alle klanten van de maaltijdservice van slagerij Harink over. Dat betekent dat de maaltijden die nu al worden bezorgd in Hengelo, voortaan door Yvonne in Enschede worden gekookt. Op het bestelbusje van De Kokkerette staat in het klein 'Harink'. "Zo zetten we toch de naam van mijn ouders voort als ze er straks mee stoppen."
Naast een maaltijdservice is De Kokkerette een delicatessenwinkel en kookstudio. In de toekomst hoopt Pouwels ook foodboxen met verse groenten en recepten te kunnen aanbieden. "Dat zit allemaal nog in de pijplijn, maar dat zou ik wel echt graag willen."
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Annina Romita