Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

250 mensen aan het werk voor Roy Boenders op de Military

297781 boenders

Voor Roy Boenders is deze zaterdag de spannendste dag van de Military. Liefst 45.000 bezoekers worden vandaag verwacht op de cross in Boekelo. De cateringpoot van het Beckumse horecabedrijf staat ruim 20 jaar voor de culinaire verzorging van sponsors van het evenement en hun relaties. Een klus waaraan 250 medewerkers helpen.

Roy Boenders wordt er niet meer zenuwachtig van, al kijkt hij vanuit het Boenders Café op het hoofdterrein wat zorgelijk naar buiten. ,,Door de verhuizing naar het nieuwe terrein hebben we de keuken in tweeën gesplitst en daarmee is het aantal verplaatsingen binnen de catering fiks toegenomen. Met de vele modderige gedeeltes op het terrein is dat best een complex verhaal en beslist een punt van aandacht."

Blind vertrouwen
De 43-jarige telg uit de Beckumse horecafamilie werd eind jaren negentig voor de leeuwen geworpen toen hij twee dagen van tevoren noodgedwongen moest invallen wegens een ziekmelding. Sindsdien ligt de military op zijn bordje. ,,Ik ben erin gegroeid met mensen om mee heen waar je blind op kunt varen. Chef-kok Martin Put werkt al 42 jaar bij ons en zo'n man hoef ik niet te vertellen hoe je het hier moet aanpakken. Bas ter Beke is een sterke schakel in het logistieke verhaal en Marloes (Roy's echtgenoot) heeft de hele planning onder controle. Zij is de stabiele factor."

Beleving
Boenders en de military: het lijkt zo'n vanzelfsprekend een-tweetje uit vader Harry's old boys netwerk. In werkelijkheid is het niet anders dan een zakelijke relatie. ,,Misschien iets meer dan dat. Maar je wordt altijd afgerekend op prestatie. Als het goed gaat met de military, gaat het goed met ons en andersom. Dat samenspel moet je koesteren door goed in de gaten te houden wat er leeft. Hier in het café was nog niet zo lang geleden bijvoorbeeld alles strak en wit. Nu is het veel donker hout. Deze eikenhouten tafels stonden vijftien jaar lang bij ons in containers, maar we gebruiken ze nu weer. Als cateraar moet je ook oog hebben voor de aankleding. Alleen verstand hebben van lekker eten en drinken is niet voldoende. Beleving is minstens zo belangrijk."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.