Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Met 'De Boekenbaron' begint jubileumjaar boekhandel Broekhuis

310772 radio maar

HENGELO Het is de start van het jubileumjaar rond anderhalve eeuw boekhandel Broekhuis: de presentatie van de beknopte biografie van Gerard van der Maar, de in 2007 overleden vorige directeur-eigenaar van deze bekende Twentse firma. Komende zondag 10 december zal oud-burgemeester Wolter Lemstra het eerste exemplaar van De Boekenbaron lanceren.

Gerard van der Maar leidde het boekenbedrijf van 1975 tot 2002. In dat jaar moest hij zijn werkzaamheden beëindigen vanwege een ernstige ziekte. Hij was een bekend en vooraanstaand Hengeloër, die verschillende functies in het culturele wereldje had, waaronder bestuursvoorzitter van de Schouwburg Hengelo.

Burgemeester Lemstra heeft Van der Maar goed gekend, zo blijkt uit de korte karakterschets in zijn voorwoord van De Boekenbaron': Harde werker, prachtmens, zeer sympathiek, multi-inzetbaar voor de samenleving, bescheiden maar zeer wilskrachtig.

Het boekje is een opwarmertje voor de grote bedrijfsbiografie over 150 jaar Broekhuis. Die historie begon op 7 februari 1868, toen Egbert Broekhuis een boekenwinkel op de hoek van de Beek- en de Brinkstraat opende. Zijn zoons Johan en Lambert volgden hem later op. In 1951 nam Cor van der Maar, de vader van Gerard, het bedrijf over.

De door Joep Scheffer geschreven bedrijfsbiografie - ook 'De Boekenbaron' is van zijn hand - wordt in februari 2018 gepresenteerd. De korte biografie van Van der Maar wordt zondagmiddag tijdens een bijeenkomst in boekhandel Broekhuis aan de Wemenstraat gelanceerd. Vanaf 15.00 uur is iedereen er welkom. Wie vanaf 15 euro koopt bij Broekhuis, krijgt De Boekenbaron gratis mee.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.