Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Hip restaurant voor Enschedese wijk Roombeek

312089 download23

Roombeek krijgt er een hip restaurant bij, dat zich richt op zakenlui én ouders met kinderen. De eigenaren van theehuis Sprakel in het Bos dopen Het Vrijdag om tot Van Doorn & Doorn.

Voordat Ina van Doorn theehuis Sprakel in het Bos begon, had ze al een oogje op Het Vrijdag. Het boerderijtje in een parkachtige omgeving middenin Roombeek leek haar een prachtige locatie om een restaurant te beginnen. Nu begint ze, op haar 59ste, samen met haar compagnon Tori Doorn (24). Het restaurant biedt tot 14.00 uur lunches voor de zakenlui en richt zich tot 18.00 uur op kinderen, met hun ouders of grootouders.

Tori Doorn: "We hebben onderzoek gedaan. De wijk kent bijna alleen dubbelverdienders, met een inkomen van boven de 4.500 per maand, acht basisscholen in een straal van 3 kilometer en 't Vaneker om de hoek, waar riante huizen worden gebouwd."

Kindervriendelijk
Het boerderijtje staat op een ideale locatie. Aan weerszijden houten speeltoestellen, een Cruijff Court binnen bereik.

Kindvriendelijk wordt Van Doorn & Doorn, maar zonder de speelhoekjes. "Rommel waar je alleen je nek over breekt." Dus komen er iPads met kinderslot, kan er worden getekend en wordt het restaurant zo ingericht dat kinderen op 'ontdekkingstocht' van alles tegenkomen. "Een lamp in de vorm van een aap, een vogeltje: urban jungle", omschrijft Tori Doorn het toekomstige interieur.

Guilty pleasure
In Utrecht, waar Doorn rechten studeerde, zag ze de healthy-foodgelegenheden als kool uit de grond schieten. "Kwam Tori terug om in het weekend bij Sprakel te werken, riep ze: 'Overal staat avocado op de kaart'. Maakten we dat het broodje van de week."

Superfoods, vegetarisch, lactosevrij, Paleo, koolhydraatarm, het komt allemaal op de kaart én Van Doorn & Doorn wil het uit de problematische sfeer halen. "Maar met een knipoog", zegt Ina van Doorn. Dus komt er een burgertje, maar wel van de biologische boer om de hoek, en dus komt er een frietje, maar zelfgemaakt.
Het restaurant opent in het voorjaar, en is zeven dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.