Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO De Broodbode trekt er op uit met eigen Roadbode in Enschede

336466 roadbode

Lunchzaak de Broodbode gaat op tour, met een nieuwe foodtruck, genaamd de Roadbode. Sinds afgelopen week is de caravan vier dagen per week in Enschede te vinden.

De knalrode caravan is een initiatief van Martijn Damming, die met bijpassend schort achter de grill pulled pork bakt. Op 100 meter afstand komt de geur van gebakken vlees je al tegemoet. Voor de wagen staat een krijtbord met daarop de zeven gerechten die verkrijgbaar zijn. Al drie jaar werkt Damming bij de Broodbode, maar met deze foodtruck heeft hij sinds afgelopen week een eigen franchise.

PlanMet de zaak rouleert hij door Enschede. Op dinsdag is Damming te vinden bij de Euregioweg, woensdag in Roombeek, donderdag bij het Kennispark en vrijdag op de Marssteden. "Ik wil er zijn voor werkend publiek dat in de pauze even een ommetje maakt." De locaties zijn dan ook in de buurt van bedrijventerreinen.

"Al heel wat jaren loop ik met dit idee in mijn hoofd, zelfs al voordat ik de horeca inging." Vijftien jaar geleden werkte Damming bij kledingmerk Timberland. Daar stond rond lunchtijd op bepaalde dagen een frietkraam op het erf. "Personeelsleden wisten niet hoe snel ze naar buiten moesten komen."

SuccesBooming business, dacht hij en dat blijkt: het liep al storm in de eerste dagen. "Het is een gat in de markt. Op Roombeek waren we al stijf uitverkocht." Dat komt mede door de geringe capaciteit, volgens Damming. Hij neemt dagelijks zo'n 100 broodjes mee, want plek voor meer is er bijna niet. Toch is de kleine sleurhut van 2.30 bij 2.80 meter niet gekozen uit voorzichtigheid. "Dit was is de grootste die verkrijgbaar was."

SamenwerkingAlhoewel de Roadbode een idee van Damming is, is er wel samenwerking tussen zijn franchise en de Broodbode. In de zaak aan de Brinkstraat doet hij op dit moment nog zijn voorbereidingen. "Maar ik wil het personeel daar niet in de weg lopen." Het menu is in overleg tot stand gekomen, en burgers en andere vleesgerechten op brood zijn afkomstig uit de Broodbode. "Het is de bedoeling dat de gerechten met het seizoen meegaan, dus een frisse salade in de zomer en bijvoorbeeld goulashsoup in de winter."

FoodfestivalIn Twente worden de laatste tijd steeds meer foodfestivals gehouden, maar de Roadbode is daar nog niet te zien. De eerste aanvragen voor evenementen zijn al wel binnen, Damming sloeg zowel een aanbod voor Paaspop als Kingsland af. "Ik wil eerst zorgen dat dit goed loopt, daarna gaan we de terreinen pas op."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.