Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Winterswijkse winkeliers pakken Enschede terug met gratis parkeer-advertentie

346839 tubantia

De winkeliers in Winterswijk hebben teruggeslagen naar de 'buren' in Enschede. Een promotieteam van die Twentse stad was vorige week zaterdag in Winterswijk om mensen naar Enschede te lokken.

Dit tot woede van de Winterswijkse middenstand. Die heeft als tegengeluid deze zaterdag een paginagrote advertentie geplaatst in Tubantia, de regiokrant voor onder meer Enschede. 'Iedereen houdt van gratis parkeren', staat erop. Een sneer naar Enschede, waar parkeren in het centrum 2,90 euro per uur kost. In Winterswijk kost dat niets. Ook wordt reclame gemaakt voor de koopzondag in het centrum, morgen.

,,Dit noemen wij nou een ludieke actie , zegt voorzitter Henk Jan Tannemaat van winkeliersvereniging ABH-City, waarbij 200 Winterswijkse ondernemers zijn aangesloten. ,,De actie van het Enschedese promotieteam vorige week was dat niet. Niet ludiek, niet chique en licht agressief zelfs.

Geschrokken
De Winterswijkse winkeliers zijn geschrokken van de Twentse actie en wilden per se iets terug doen. ,,Want met het aanspreken van winkelpubliek, zoals vorige week gebeurde, kom je aan de klanten, dus het brood van de ondernemer , zegt Tannemaat.

Daarom werd besloten tot het plaatsen van de advertentie, waarop een auto is te zien met kenteken AA, verwijzend naar het wagenpark van het koninklijk huis. Een vrij onschuldige actie met een knipoog, zegt Tannemaat. ,,En daarbij moet het wat ons betreft ook blijven.

Of Enschede daar hetzelfde over denkt, is de vraag, want zaterdag vloog al een vliegtuigje over de Achterhoek met een banner erachter. 'Enschede staat je goed', stond daarop te lezen. Tannemaat denkt er het zijne van, maar hoopt snel in gesprek te komen met vertegenwoordigers van de Twentse stad. ,,Dit is voorlopig het laatste wat wij doen. Want we moeten als oosten tegen de Randstad strijden, en niet tegen elkaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Gezienus Bruining
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.