Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Mezquita College in Edith Stein-gebouw Hengelo

357952 radio edithstein

HENGELO Het nieuwe Mezquita college kan in december al over een deel van het gebouw beschikken, waar de Edith Stein Pabo was gevestigd op het 'scholeneiland.' Zodoende kan de stichting alvast voorbereidingen treffen voor de komst van de school en wordt het mogelijk om in december en januari informatiedagen te organiseren.

Het Mezquita College is een vrije school voor kleinschalig havo- en vwo-onderwijs, ongeacht levensbeschouwing en religieuze achtergrond: kleine klassen met hooguit zestien leerlingen. De stichting heeft zulke scholen in verschillende Nederlandse gemeenten.

De 'Stichting voor Persoonlijk Onderwijs' wil in het schooljaar 2019-2020 in Hengelo beginnen met de school, en de gemeente moet daartoe voor onderdak zorgen. Dat is het schoolgebouw aan de M.A. de Ruyterstraat geworden. Te beginnen met een deel van de tweede verdieping in december. De begane grond en de eerste verdieping komen in juni volgend jaar beschikbaar. De gemeente moet de ruimtes van Saxion huren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.