Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Bloemetjes tegen afval in Enschede

359533 bloemetjes

Een bloementuintje in strijd tegen bijplaatsing van afval. In Rotterdam en Oss schijnt het zich volgens de gemeente al te hebben bewezen. Ook in Enschede gaan gemeente en Twente Milieu de strijd tegen afvaldump nu aan met containers die omringd worden door kunstgras en kunstbloemen.

Het aantal bijplaatsingen van (rest)afval of grofvuil is de gemeente een doorn in het oog. Opfleuren van ondergrondse afvalcontainers moet leiden tot gedragsverandering. In Rotterdam ziet de gemeente op plekken waar de tuintjes geplaatst zijn bijna 80 procent minder bijplaatsingen", aldus projectleider Nicolette Hoogeveen van de gemeente Enschede.

Zes bloementuintjes
In Enschede worden de tuintjes op zes locaties getest: milieupleinen bij winkelcentrum Twekkelerveld, winkelcentrum Boswinkel en Jumbo Glanerbrug en bij 'losse' ondergrondse containers aan de Thomas de Keyserstraat, Bokhorstlanden en de 2e Bothofdwarsweg.

Afvalcoaches van Twente Milieu delen de komende week flyers met een zakje bloemenzaadjes uit aan omwonenden en voorbijgangers. Ze vertellen daarbij over de proef en geven afvaltips.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.