SamSam heeft de Gouden Duyt gewonnen tijdens het culinaire festival Proef Eet in Enschede. De Shakshuka van ei, falafel, tomaat, groenten en specerijen viel bij de vakjury het meest in de smaak. Vorig jaar moest SamSam nog genoegen nemen met de Bronzen Duyt.
De jury voor de vakprijs bestond deze 33e editie van het culinaire evenement uit presentator Carlo Boszhard, Frederick van Emstede (Winnaar van MasterChef), chefkok Sjors Riewald en Oud-Michelin Ster chefkok Fred Bohnke.
Zilver
Achter Samsam ging de Hanninkshof met de Zilveren Duyt aan de haal. De Bronzen Duyt was voor Yuzu. Verder vielen ook Kosie (Beste Nieuwkomer), De Buren Boekelo (Beste Styling) en Brood met Spelen (Beste Cateraar) in de prijzen.
De winnaar van de publieksprijs wordt zondag 2 september om 18.00 uur bekend gemaakt. De Twentsche Foodhal ging vorig jaar met deze prijs aan de haal.
Vrijdag namen verslaggevers Aileen Slot en Joost Dijkgraaf een kijkje bij Proef Eet. Bekijk de reportage hieronder.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita