Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Niets lijkt studio's in oude winkels Stadsveld Enschede in de weg te staan

367500 stadsveld enschede
Beeld: Tubantia/Annina Romita

Zo'n tien omwonenden van de oude 'Albert Heijn-flat' aan de Thomas de Keyserstraat gingen gisteren in een bezwaar tegen de komst van studiowoningen in het pand. De vraag is of er iets tegen te doen is.

Het is een van de laatste bezwaren tegen studio's in Enschede. Sinds 8 juni geldt namelijk een studioverbod en komt er alleen in uitzonderlijke gevallen toestemming. Alle aanvragen van voor die datum moeten echter gewoon worden getoetst aan de toen geldende regelgeving.

Dat is precies wat de gemeente heeft gedaan, bepleitte een juridisch medewerkster gisteren bij de hoorzitting over de vergunning voor negen studio's in de oude Marskramer en Europart. De studio's voldoen aan de bouw- en veiligheidseisen. In het bestemmingsplan is behalve winkels ook plek voor woningen. En er zijn genoeg parkeerplaatsen. De vergunning mag volgens de gemeente dus niet geweigerd worden.

'Foute huurders'

Eerder wilde een andere initiatiefnemer 27 studio's bouwen in de oude Albert Heijn. Dat plan werd door de gemeente afgewezen, omdat de initiatiefnemer te laat informatie had aangeleverd. Omwonenden zijn bezorgd om de toekomstige bewoners van de kleine woonruimten. Ze vrezen dat kortstondige bewoning de betrokkenheid bij en ontwikkeling van de wijk niet ten goede komt.

Eigenaar van de toekomstige studio's Genç probeerde de omwonenden gerust te stellen. Hij zegt dat hij 'voor kwaliteit gaat', niet gebaat is bij 'foute huurders' en hij wil nog met omwonenden in gesprek over hun zorgen. De bezwarencommissie brengt binnen een paar weken advies uit.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.