Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Raad van State: Festivals op Vliegveld Twenthe mogen doorgaan

372087 radar2

De Raad van State heeft vrijdag de schorsingsverzoeken van de Stichting Lonnekerberg en twee andere belangenverenigingen tegen de plannen op de voormalige Vliegbasis Twenthe afgewezen. Dat betekent dat de aanwezigheid van vleermuizen rondom het terrein geen reden is om een streep door evenementen op het vliegveld te zetten.

De Stichting Lonnekerberg vroeg de Raad van State eind vorige maand met spoed in te grijpen, omdat ze vonden dat ondernemer Jan van Eck 'teveel geluidruimte' had gekregen. De Stichting ageert al jaren tegen de festivals op het terrein, die schadelijk zouden zijn voor vogels en vleermuizen die in de omgeving van de vliegbasis wonen. De Raad van State is het daar niet mee eens.

Bodemprocedure
Het gesteggel tussen de partijen lijkt echter nog niet voorbij. Van Eck beloofde op de rechtszitting dat er voorlopig niets gaat worden gebouwd op het vliegveldterrein. Ook is in de uitspraak vastgelegd dat er geen bomen zullen worden gepakt, er geen permanente lichtmasten komen en er geen grond wordt afgegraven.

De rechter wijst erop dat er voorlopig geen evenementen op het terrein zullen zijn. Begin mei is er pas weer iets te doen op het vliegveld. Mogelijk wordt tegen die tijd de bodemprocedure behandeld.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.