Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Enschedese wijkraad opgelucht: oplossing voor wijkcentrum De Magneet

375023 magneet
Beeld: Tubantia/Annina Romita

De huidige gebruikers van De Magneet kunnen de huur vanaf 1 januari gewoon verlengen. En een verhuizing van de ambtenaren van de gemeentelijke vestiging in de Wesselerbrink naar het wijkcentrum is voorlopig van de baan.

Dat is in hoofdlijnen de uitkomst van een gesprek tussen verschillende gemeentelijke diensten met de wijkraad en een veertigtal vertegenwoordigers van organisaties die gebruikmaken van De Magneet. De kou is uit de lucht. We zijn heel blij met het resultaat , aldus Agnes van Baal namens de wijkraad, die actie voerde voor behoud van De Magneet.

Toekomst

Naar de mening van de wijkraad stond de toekomst van het wijkcentrum op het spel doordat de gemeente schriftelijk de gebruikers had laten weten dat de huur voorlopig niet kon worden verlengd. Die brief is van tafel. Van de zijde van de gemeente is toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in de communicatie.

Ze is te spreken over de rol van wethouder Arjan Kampman, die bij het gesprek aanwezig was. We hebben de toezegging dat we in het vervolgtraject nauw betrokken worden. Volgens haar is het plan om in De Magneet ruimte te creëren voor ambtenaren die werkzaam zijn voor de zuidwijken voorlopig van de baan. We gaan eerst kijken of we nog meer gebruikers naar het wijkcentrum kunnen krijgen. Als dat lukt, dan wordt er voor de ambtenaren naar een andere ruimte in de wijk gezocht.

Huuropbrengsten

Ze zegt dat de wijkraad begrijpt dat het voor de gemeente moeilijk is het financiële plaatje rond te krijgen, ook al omdat Alifa te kennen heeft gegeven te verhuizen. Dat scheelt veel geld aan huuropbrengsten. Als het niet lukt om dat met nieuwe huurders op te vangen, dan is afgesproken met de gemeente de situatie opnieuw te bekijken.

Wethouder Kampman: De mensen hebben van mij gehoord hoe waardevol De Magneet is. We moeten met z n allen knetterhard werken om De Magneet goed gevuld te krijgen. Dat is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.