De gemeente heeft zelf een einde gemaakt aan een onduidelijke verkeerssituatie in het centrum maar dat betekent niet op voorhand dat een parkeerbon wordt kwijtgescholden. Er wordt gewacht op de uitspraak van de rechter over de weigering van Herbert Simmelink een parkeerboete van 104 euro te betalen.
Deze inwoner van Buurse parkeerde zijn auto op een strook op de hoek van de Van Galenstraat met de Nijverheidsstraat, trok een kaartje uit de naastgelegen automaat en ontdekte tot zijn verbazing bij terugkomst een bon achter de ruitenwisser. Hij was in de veronderstelling dat zijn auto in een parkeervak stond.
Zwarte strepen
De gemeente erkende later dat er door de zwarte strepen op het wegdek inderdaad de suggestie van parkeervakken is gewekt en zette stratenmakers aan het werk om aan die verwarring een einde te maken. Simmelink gaat er vanuit dat door deze schuldbekentenis van de gemeente zijn parkeerboete zal vervallen.
Het antwoord op een vraag daarover aan de gemeente laat bijna een week op zich wachten. Blijkbaar hebben juristen zich uitvoerig gebogen over de situatie die nu is ontstaan en de gevolgen daarvan voor de parkeerboete voor Simmelink. Wij wachten de uitspraak van de rechter af en zullen daarnaar handelen , laat een gemeentewoordvoerster weten.
Fout
Simmelink gaf eerder aan dat hij zijn bezwaarprocedure ook is begonnen voor andere bezoekers van de Enschedese binnenstad die in de Van Galenstraat een parkeerboete hebben gekregen. Hij legde onlangs nog op de foto vast dat enkele auto s daar eveneens fout geparkeerd stonden.
Zover bij ons bekend hebben anderen geen bezwaar ingesteld , aldus de gemeentewoordvoerster. De parkeerboetes die ter plekke zijn uitgeschreven, spekken overigens niet de gemeentekas. Parkeren buiten de parkeervakken levert een bekeuring op die door het Centraal Justitieel Incassobureau wordt geïnd en ten goede komt van justitie.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman