Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wegvallen Zekhnini enorme domper voor FC Twente

393288 893656

Het wegvallen van Rafik Zekhnini overschaduwde vrijdagavond de zege van FC Twente en de rentree van Oussama Assaïdi. De Noorse linkerspits verliet na een klein half uur spelen met een brancard het veld.

Hij voelde een steek in de hamstring , aldus trainer Marino Pusic. Dat gebeurde in een volle sprint. Normaal gesproken duidt dat op een fikse spierscheuring. De komende dagen zal duidelijk worden hoe groot de schade echt is, maar de vrees bestaat dat hij tijden uit de roulatie is. Het ziet er op het eerste oog niet goed uit , zegt Pusic.

Bloedvorm
De blessure van Zehnini is een fikse domper voor Twente. De rappe linkerspits verkeerde in een bloedvorm, en was tot aan het duel tegen Jong FC Utrecht bij de laatste vier goals betrokken. Vrijdagavond stond hij binnen een minuut na een flitsende actie al alleen voor de keeper van de tegenstander. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld, dus dit een enorme tegenvaller voor ons , aldus Pusic.

Vooral ook omdat Twente op dit moment geen fatsoenlijk alternatief heeft. Tegen Jong Utrecht viel Dylan George in, maar hij komt zichtbaar te kort voor dit niveau. Pusic: We zijn blij met de zege, blij met de rentree van Oussama, maar de blessure van Rafik zorgt er voor dat we gemengde gevoelens overhouden aan deze avond.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.