Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bomvolle Expo Twente voor wereldkampioenen darts

393318 dartbord 1

Tweeduizend voornamelijk Twentse dartsfans maken zich op voor een avond pijltjesgooien op het hoogste niveau. Kings of Darts is in town, een nieuw evenement waar tien bekende darters het voor de show tegen elkaar opnemen. Wij gaan de mensen vermaken.

Tweeduizend voornamelijk Twentse dartsfans maken zich op voor een avond pijltjesgooien op het hoogste niveau. Kings of Darts is in town, een nieuw evenement waar tien bekende darters het voor de show tegen elkaar opnemen. Wij gaan de mensen vermaken.

Een half weekje is het circus darts in Nederland. Op initiatief van het Bossche bedrijf Jan Vis Artiesten en Evenementen gooien wereldtoppers als Michael van Gerwen, Phil Taylor en Raymond van Barneveld in achtereenvolgens Enschede, Groningen en Den Bosch in onderlinge wedstrijden hun pijltjes naar het bord. Hoewel er geen prijs op het spel staat en de uitslag er niet toe doet, zijn alle avonden nagenoeg uitverkocht. Alleen in Groningen en Den Bosch zijn nog een paar plaatsen. Voor de duidelijkheid; dat zijn tweeduizend kaarten per evenement. De ticketprijs varieert van 35 tot 250 euro.

Populaire sportDarts is hot, stelt toernooidirecteur Jacques Nieuwlaat. Hij loopt al sinds 1987 mee en zag de sport aan populariteit winnen. Met dank aan Nederlandse wereldkampioenen als Van Gerwen en Van Barneveld. Maar daar zijn de meeste sporten van afhankelijk. Als Max Verstappen morgen zijn auto parkeert en niet meer racet, dan denk ik ook dat Ziggo wel kan kappen met de Formule 1-uitzendingen. Nederlands succes brengt een sport naar een bepaalde hoogte.

Betalen voor sfeerVan Barneveld en Van Gerwen doen dat voor darts. Voor hen en voor zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor, die alleen nog maar demonstratiewedstrijden gooit, komen de mensen naar de Expo Twente. Dankzij hen loopt de hal vol met hoogstwaarschijnlijk verklede mensen, een traditie bij het darts. Het is een avondje entertainment , zegt Nieuwlaat. Mensen betalen hun kaartje ook voor de sfeer, ze willen vermaakt worden. Wij hopen dat te bieden.

Dat het zondagavond nergens om gaat, wil niet zeggen dat de spelers er met de pet naar gooien, geeft Nieuwlaat aan. Van Barneveld wil echt niet van Taylor verliezen, neem dat van mij aan. Die mannen willen altijd winnen. Daar zullen ze hun uiterste best voor doen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.