Raadslid Barry Overink (BBE) ziet het als een mooi project om het Enschede Akkoord in de praktijk uit te voeren. Deze commissie, met vertegenwoordigers uit alle gemeenteraadsfracties, wil Enschedeërs betrekken bij onderwerpen en ontwikkelingen die de gemoederen in de stad bezighouden.
Gevaar
De inrichting op de Gronausestraat kreeg in het voorjaar van 2017 aandacht toen de Glanerbrugse Lorette Bosch-Padberg de Enschedese politici uitnodigde samen met haar op een drukke zaterdag over de 'winkelboulevard' te fietsen. De fietssuggestiestroken aan weerszijden zijn aan de smalle kant, wat soms tot gevaarlijke situaties leidt. Sommige fietsers verkiezen dan ook de brede stoep, wat weer tot overlast leidt bij voetgangers.
Participatie
Op dit moment stelt projectmanager Anke Olthuis een plan op. Ondernemers, dorpsraad, bewoners, fietsersbond en de wijkagent moeten bij het project worden betrokken. Barry Overink en Erwin Versteeg (Groep Versteeg) zullen in het kader van het Enschede Akkoord voornamelijk toezien op die participatie.
MobiliteitDe beschikbare vier ton komt uit het potje dat is bestemd voor mobiliteit. Deze raadsperiode heeft het college jaarlijks bijna een half miljoen extra voor infrastructurele projecten. Voor de herinrichting van de Gronausestraat lagen eerder drie ontwerpen op tafel, variërend van 130.000 tot 2 miljoen euro.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen