Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Ad Heijne: €˜Hengelo moet Enschede niet voorbij willen €™

395316 894930

De komst van Decathlon heeft bij ons voor een omzetgroei van 20 procent gezorgd. Zegt Ad Heijne, die twee jaar geleden met zijn schoenenzaak van Hengelo naar Enschede verhuisde.

Ad Heijne had tien jaar lang een schoenenzaak aan het Marktplein in Hengelo. Twee jaar geleden besloot hij te verkassen naar Enschede. Sindsdien zit de luxe schoenen- en herenmodezaak van Ad Heijne By Joost, de zaak van Heijne en zijn medevennoot Joost Hemelt, vlakbij Holland Casino en Decathlon. Hij vertelt geen moment spijt te hebben gehad van de verhuizing.

Grote trekkers

Waar Hengelo weinig grote winkels kent, heeft Enschede de grote trekkers die in een binnenstad voor reuring zorgen: Primark, Hudson's Bay, een van de grootste Zara's van Nederland, MediaMarkt en Decathlon, zijn buurman. De komst van Decathlon heeft bij ons voor een omzetgroei van 20 procent gezorgd. Allemaal mensen die langskomen en nog even blijven hangen voor een kop koffie en andere winkels bezoeken.

Lange neus
Heijne is niet de man die een lange neus maakt naar Hengelo. Maar Hengelo moet niet langer Enschede voorbij willen streven, benadrukt hij. Dat is zinloos. Daar moeten ze echt mee ophouden. Ze moeten uitgaan van hun eigen kracht. Kijk waar je goed in bent.

Leren
Er zijn volgens Heijne pareltjes in Hengelo: prachtige, bijzondere winkeltjes die in de aanloopstraten liggen. Hengelo kan in diverse opzichten wel leren van Enschede, vindt hij.

Toen hij zich in Enschede vestigde, was er meteen contact met de gemeente. Op de eerste dag stond hier al iemand van het Ondernemersloket voor de deur. Dat voelt goed.

Slagboom
Behalve de aanwezigheid van grote winkels in de Enschedese binnenstad noemt hij de trek van winkelende Duitsers een groot verschil met Hengelo. Waarom Duitsers niet doorrijden? Dat is wonderlijk, maar het gebeurt niet. Alsof er een grote slagboom op de Hengelosestraat staat.

Verbinding
Plein Westermaat, waar onder meer Ikea zit, profiteert wel van Duitsers. Maar die zo gewenste verbinding tussen het Hengelose centrum en Westermaat is er nooit gekomen en komt er nooit.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.