Een overdekt gedeelte waardoor het ook in de herfst en winter goed toeven is. En in het weekeinde dj s en andere artiesten en speciale evenementen.
Animo peilenDie ambitieuze plannen zijn nog niet van de baan, zegt directeur Henri van Dooren. Maar eerst moet een marktonderzoek worden gehouden, of er bij burgers en bedrijven voldoende animo is voor zo n in Twente geheel nieuw horecaconcept. Het plan ziet er goed uit, maar het moet in de herfst en in de winter natuurlijk ook publiek trekken. Het moet wel rendement opleveren.
De ideeën voor een horecagelegenheid boven op het gebouw ontstonden toen duidelijk werd dat het ruim zestien jaar oude dak
aan vervanging toe is. Die klus wordt mogelijk nog voor de zomer aangepakt. Het dak wordt daarbij bedekt met sedum, een vetplant die veel wordt gebruikt als dakbegroeiing omdat het langdurig tegen droogte en warmte kan. Daarnaast kan sedum veel regenwater verwerken, wat bijdraagt aan een betere waterbeheersing.
MarktonderzoekAls die klus is geklaard, wordt waarschijnlijk later dit jaar een marktonderzoek gehouden. Dat moet uitwijzen of er brood zit in een rooftop-bar, een horecaconcept dat in grote steden overal ter wereld in opkomst is. Van Dooren: Zo ja, dan zal er eerst een begroting moeten worden opgesteld. En dan moet ook het bestuur van Holland Casino Nederland er nog mee akkoord gaan.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Holland Casino Enschede