Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Avontuurlijk gezin verruilt Enschede voor Spanje: €˜Zitten in sneltrein €™

402562 Familie Brummelhuis

Ruim anderhalf jaar geleden vertrokken Marcelle en Martijn Brummelhuis naar de Andalusische kust. Twee weken geleden openden ze er hun camperplaats MiluCar. Het is hard werken, maar het gaat goed met het jonge gezin. Fynn heeft nog nooit zoveel opa's en oma's gehad.

MiluCar voorziet in parkeergelegenheid en voorzieningen voor campers, zoals elektriciteit, ontbijt en sanitair. Overwinteraars uit het noorden van Europa zoeken hier een staplaats. Die bieden we. En dat was dus nodig. Ze staan hier in de rij sinds we begonnen , vertelt Marcelle.

Overwinteraars zijn veelal gepensioneerden die er met de camper op uittrekken en genieten van een lange vakantie. Ze kiezen het warmere zuiden om aan de soms natte en koude noordelijke winters te ontsnappen.

Avontuur
Ruim anderhalf jaar geleden, acht maanden na geboorte van zoontje Fynn, stond het stel voor de keuze: of voor altijd in Nederland blijven of een buitenlands avontuur aangaan. Het werd het tweede. Ze verkochten hun huis en kochten een camper. Ze reden door Spanje en hielden tijdens het reizen nauwlettend in de gaten waar op de lokale markt behoefte aan was. Ze vonden het in Torrox Costa, veertig kilometer ten oosten van Malaga. Daar ontdekten ze hoe de locatie om parkeerplaatsen voor campers schreeuwde, mede omdat ze het gebrek eraan zelf ondervonden.

Sneltrein
We zitten in een soort sneltrein , zegt Marcelle. Zeven dagen per week zijn we bezig gasten een goed verblijf te bieden. We zitten sinds de opening vol en hebben helaas al mensen moeten teleurstellen.

Terwijl Marcelle en Martijn zorgen dat alle gasten het naar hun zin hebben, vervult ook zoontje Fynn een belangrijke rol. Hij heeft nog nooit zoveel opa's en oma's gehad. Als we hem laat in de ochtend bij de crèche weer ophalen, zorgt hij voor een goed humeur bij de gasten. Die zien hem als hun kleinkind hier. Zonder gêne loopt hij zo overal binnen.

Ritme
Het is een kwestie van een ritme vinden , vervolgt Marcelle. We willen op den duur ook zelf leven naar de siësta's, dus rust nemen van 13.30 tot 16.30 uur. Dat lukt als Martijn straks klaar is met het klussen. We hadden tegenslag met het sanitair.

Martijn krijgt bij het karwei hulp van gasten. Die zijn heel behulpzaam , zegt Marcelle. Het is hier echt een dorp, een kleine gemeenschap. Afgelopen twee weken heeft een Nederlands stel Martijn geholpen met de klusjes. En soms passen mensen op Fynn, zodat wij aan het werk kunnen.

Uitbreiding

Het succes is reden om nu al na te denken over uitbreiding. Er ligt nog een stuk terrein braak achter de parkeerplaats. We moeten daar een elektriciteitsnetwerk aanleggen. Dat kost tijd en geld. We denken eraan om in december uit te bouwen.

Video
Bekijk in onderstaande video beelden uit december van de bouw van het camperterrein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: familie Brummelhuis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.