Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

€˜Oosterhuis stak geld kaartverkoop niet in eigen zak €™

402598 700767

Willie Oosterhuis heeft de opbrengst van het afgelaste Schlager Symphonica-concert niet in zijn eigen zak gestoken. Uit het eerste onderzoek zijn daarvoor geen aanwijzingen gekomen , schrijft curator Jetse Eringa in zijn eerste faillissementsverslag.

De entertainer uit Haaksbergen werd in januari zakelijk failliet verklaard en ging onlangs ook privé bankroet. Dat privéfaillissement kwam er doordat Oosterhuis had meegetekend voor twee leningen. Na het afblazen van het Schlager Symphonica-concert, in Hangar 11 op de luchthaven, werd Oosterhuis op sociale media door boze kaartkopers beschuldigd van fraude en oplichting. Maar de curator heeft nu geen aanwijzingen voor privébevoordeling, al onderzoekt hij het nog wel verder.

Nacht van Johnny Hoes
Uit het verslag van curator Eringa blijkt dat het bedrijf van Oosterhuis, Pijnboom, al in zwaar weer verkeerde toen Oosterhuis begon met de organisatie van zijn tweede schlagerconcert in Enschede. De kern van de financiële misère werd al in augustus 2017 gelegd, toen Oosterhuis een eerste tentfeest organiseerde: de Nacht van Johnny Hoes in Weert. Van de circa achtduizend kaarten werden er drieduizend verkocht, waardoor ook de horecaomzet zwaar achter bleef en er op dit evenement een verlies werd geleden van 160.000 euro , schrijft curator Eringa.

Oude schulden afgelost
Ook de eerste editie van Schlager Symphonica, die Oosterhuis in december 2017 met een aantal partners hield in Enschede, leverde 60.000 verlies op. Al met al leidde dat tot grote verliezen bij zijn bedrijf Pijnboom, in totaal 3 ton in drie jaar. Toch werd besloten dat er een tweede editie van Schlager Symphonica moest komen. Er waren al 2500 kaarten verkocht - gemiddelde prijs 50 euro - toen een beoogde financier zich in de dagen voor het concert terug trok. Voor Oosterhuis was het aanleiding om het hele concert af te blazen. De opbrengst uit de kaartverkoop is volgens de curator niet in Oosterhuis eigen zak verdwenen, maar er werden oude schulden mee afgelost.

Van de gedupeerde kaartkopers hebben zich er 342 bij de curator gemeld. Ze zien niets van hun geld terug. Wat resteert is een totale schuld van 410.000 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.