Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschede gaat stadhuis en Stadskantoor verbouwen

403964 Schermafbeelding 2019 03 11 om 223509

De gemeente Enschede gaat het eigen stadhuis, het Stadskantoor voor bijna 1,7 miljoen euro verbouwen om de ambtenaren beter hun eigen werk te kunnen laten doen. De gemeenteraad heeft daar maandagavond in meerderheid (26-11) mee ingestemd.

De beoogde verbouwing aan de drie gemeentelijke panden moet voorzien in betere werkplekken. Het huidige Stadskantoor is nu veelal te lawaaiiger. Daarnaast gaat het om een ontmoetingsruimte in het huidige stadhuis rond de personeelskantine en 70 extra werkplekken en ontmoetingsruimten in het gebouw de Noordmolen in de Molenstraat.

De gemeente hoopt uiteindelijk circa 8 ton te besparen op de huisvesting, onder meer door het op termijn sluiten van de vier stadsdeelcentra. Enschede wil het gewenste wijkgerichte werken in de toekomst, over naar schatting twee jaar, vanuit twee of drie satellieten laten plaatsvinden. Dat zijn panden die worden gebruikt door maatschappelijke partners.

De verbouwing van stadhuis, Stadskantoor en Noordmolen kon niet bij alle raadsfracties op steun rekenen. Oppositiepartijen CDA, PVV, SP, DENK en Groep Versteeg stemden tegen de plannen. Volgens deze fracties ontbreken nnut en noodzaak voor de verbouwingen in een stad die het financieel niet gemakkelijk heeft en maatschappelijk gezien vooral in het sociaal domein voor grote opgaven staat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Marieke Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.