Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

PVV wil actie van provincie Overijssel om veiligheid in de trein te waarborgen

413720 898399 1

De provincie Overijssel moet in actie komen om de veiligheid in de trein te waarborgen, vindt de PVV Overijssel. PVV-Statenlid Joeri Pool heeft vragen gesteld aan gedeputeerde Boerman over de overweging van het Keolis-personeel om bij een nieuw geweldsincident te gaan staken.

Machinisten en service & veiligheidsmedewerkers van vervoerder Keolis kwamen recent samen naar aanleiding van een zwaar geweldsincident in Borne, waarbij een zwartrijder een medewerker van Keolis ernstig mishandelde. Wat het personeel betreft is de maat nu vol. ,,De veiligheids- en serviceactiviteiten op de treinen zijn een sluitpost geworden en dat is een slechte zaak , vertelde CNV Vakmensen-bestuurder Peter de Ridder.

Onderbezetting
Volgens medewerkers van Keolis is een kwart van de treinen niet bemand met service- en veiligheidsmedewerkers, is er slechte bereikbaarheid bij calamiteiten en is de formatie veel te krap. Zeker in het weekend is er vaak sprake van onderbezetting.

PVV-Statenlid Joeri Pool wil van gedeputeerde Boerman weten waarom een kwart van de treinen niet is bemand veiligheidsmedewerker, terwijl dat wel de afspraak is. Daarnaast wil Pool onder meer weten welke maatregelen Boerman gaat nemen om de veiligheid op de treinen te garanderen. De provincie moet volgens Pool zorgen voor voldoende capaciteit om de veiligheid op de treinen te garanderen.

Bodycams
Vervoerder Keolis liet eerder deze week al weten conducteurs te willen uitrusten met bodycams die gewelddadige incidenten moeten voorkomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.