Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Na zeven jaar mogelijke doorbraak in zaak gewapende overval in Enschede

416904 politie2 16

In het programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan een oude zaak. Het gaat om een gewapende overval op een ijzerhandelaar in Enschede, gepleegd in 2011. Volgens het televisieprogramma is een doorbraak in deze zaak nu mogelijk dankzij een nieuwe impuls.

De overval werd gepleegd op donderdag 17 november 2011. Die ochtend, rond 7.15 uur, verliet het slachtoffer zijn woning aan de Steenweg om naar zijn werk te gaan. Bij het instappen werd de man geslagen en uiteindelijk zelfs beschoten met een pistool.

DNA
Het onderzoek naar deze gewelddadige overval werd onlangs weer geopend. Er werd daarbij gebruik gemaakt van nieuwe forensische technieken. Door deze nieuwe technieken heeft de politie uit sporen op het destijds gevonden mes een DNA-profiel kunnen maken. Ook werd er DNA-materiaal gevonden op een portier van de auto. Dit DNA is waarschijnlijk afkomstig van dezelfde persoon als dat op het mes. Door deze nieuwe aanwijzingen lijkt een doorbraak nu mogelijk, maar toch heeft de politie ook nieuwe vragen.

Mensen die informatie hebben over de overval, maar dit niet eerder met de politie hebben gedeeld, worden gevraagd om dit alsnog te doen. Dit kan in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen (TNI) via 079 - 34 58 999.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.