Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Hitteplan in Enschede: horecazaken gaan eerder dicht

426631 broodbode

Vanwege de voorspelde reeks tropische dagen passen patisserie Mrs Brown en de Broodbode in Enschede hun openingstijden aan. De taartjes smelten, en wij zelf ook.

Mrs. Brown is van dinsdag tot en met vrijdag alleen de ochtend open van 09.00 uur tot 12.00 uur. We werken met veel verse producten en willen de kwaliteit van onze producten goed houden. Leuk is anders, maar het is noodzakelijk. Zaterdag is de patisserie, die twee vestigingen in het centrum van Enschede heeft, wel gewoon open van 10.00 tot 17.00 uur, maar dan met een kleiner assortiment. We gaan dan 's avonds bakken en overdag alleen bedienen.

Broodbode
Ook de vestigingen van de Broodbode in Enschede hanteren een tropenrooster. De vestiging aan de Brinkstraat sluit woensdag en donderdag om 12.00 uur de deuren, de vestiging aan de Haverstraatpassage is tot 14.00 uur open. Het advies aan hun klanten is dus: Wees op tijd met het bestellen en afhalen van je lunch .

De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Het KNMI heeft voor heel Nederland (uitgezonderd de Wadden) een code oranje afgegeven. Later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.