Eva Korac is de winnaar geworden van de eerste editie van Heel Euregio Bakt. De Enschedese, moeder van vijf kinderen, bakt al 25 jaar als hobbybakker.
De prijs werd zondag uitgereikt in de Grote Kerk, waar de 24 deelnemers met elkaar de zoete strijd aangingen om de beste baksels van de Euregio. De winnares heeft volgens de jury niet alleen een lekkere en mooie taart gemaakt, maar ook veel technieken laten zien.
Frisse onderdelen
Een paar onderdelen moest ik overnieuw doen , vertelt Korac, die door haar buren werd aangespoord mee te doen aan de wedstrijd. De frisse onderdelen zijn voor mij het Nederlandse aan de taart en de ongezoete slagroom is weer meer Duits. Ik ben zo blij met deze prijs. Korac wint onder andere een overnachting in Münster en mag zich een jaar de beste bakker van de Euregio noemen. De gemeente Enschede had de wedstrijd georganiseerd.
Pepernoten
Onder de deelnemers was een aantal leerlingen van het Missionsgymnasium St. Antonius in het Duitse Bardel, die daar ook Nederlandse taalles krijgen. Een van hun inzendingen was een witte taart met bloemenversiering. Pepernoten vormden de typisch Nederlandse ingrediënten, aardbeien het Duitse element volgens de maaksters.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouke Gerritsma