Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Voorzitter fanclub FC Twente is de nieuwe stadsprins van Haaksbergen

440151 Schermafbeelding 2019 11 10 om 133935

Prins John en adjudant Remco zwaaien komend carnavalsseizoen de scepter in Haaksbergen. Red is the color , verzekert de voorzitter van fanclub FCT Hoksebarge.

Redactie | Tubantia

FCT Hoksebarge is een van de vele, officiële lokale supportersverenigingen van FC Twente in de regio. John Aldenkamp (50) kreeg de aanzoekcommissie van carnavalsvereniging De Keiensleppers afgelopen jaar op bezoek met de vraag of hij Erik-Jan ter Beeke wilde opvolgen als stadsprins van Haaksbergen. Dat wilde hij wel, hoewel hij weinig ervarign had met carnaval. Het motto van de twee FC Twente-fans luidt dan ook: Wie hebt er de ball n verstaand van, moar wie rolt oons d r wa deur!

Rode steek
Aldenkamp heeft een steek waarin de witte veer is vervangen door een rode. Daarmee wijken we lichtelijk van de blauwwitte kleur van de Keiensleppers af. Want red is the color .

Met hun gezamenlijke passie voor FC Twente hopen Aldenkamp en Ottink een deel van hun fanclub-achterban enthousiast te krijgen voor het carnaval. We hebben niet de illusie dat de hele supportersvereniging op de gala-avond verschijnt. Maar we verwachten wel dat ze tijdens de optocht ergens langs de route van zich laten horen. Dat kunnen ze bij FCT Hoksebarge als de beste.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.