Aileen Slot | 1Twente
Hoewel het restaurant van t Lansink maandag voor het zevende jaar op rij bekroond is met een Michelinster, bleef het moment van de bekendmaking bijzonder. Elk jaar moet het wel weer gebeuren, hè. Continuïteit is belangrijk. Het moet altijd goed zijn , zegt de uit Enschede afkomstige meesterkok.
Van Galen en zijn team bekeken de jaarlijkse bekendmaking van de Michelinsterren maandag via een livestream op een scherm in de hotellounge. De uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam konden ze niet bijwonen, omdat de keukenbrigade nog voorbereidingen voor kookwedstrijden moest treffen.
De eigenaar van t Lansink beaamt dat de culinaire branche keihard is. De Michelin-recensenten, die de geselecteerde restaurants twee à drie keer per jaar onaangekondigd bezoeken, zijn zeer kritisch. Volgens Van Galen is het zaak dat de totaalbeleving van gasten positief is. Het eten moet bovenal verschrikkelijk lekker zijn.
Geluk op een bord
De gepassioneerde chef-kok somt de componenten van één van zijn sterrengerechten op: een bijzondere combinatie van verse coquilles uit de schelp, met onder meer een crème van knolselderij en een saus van mosterd en ansjovis. Als je dat voor je krijgt, dan word je stiekem een beetje gelukkig.
Radio
1Twente sprak Van Galen op de radio over de bekroning. Beluister het fragment hieronder.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga