Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Janninkkwartier Enschede: herenhuis met deel-Tesla erbij

447832 Schermafbeelding 2020 01 18 om 093036

Wie een herenhuis of villa koopt op Het Janninkkwartier, krijgt er een Tesla Model 3 bij. De elektrische deelauto biedt een oplossing voor de nieuwe bewoners, die per woning slechts één parkeerplaats tot hun beschikking hebben. Het gaat hier wel om huizen met een verkoopprijs vanaf 495.000 euro.

Marjon Kok | TC Tubantia

Het Janninkkwartier wordt een autoluwe wijk. Auto s worden niet geweerd, maar uit het zicht gehouden. Wie een huis koopt binnen het project Canvas, kan de auto kwijt op een parkeerplaats die half verdiept wordt aangelegd. Bij de woningen zelf komt geen privéparkeerplek. De twintig eengezinswoningen met een prijs vanaf 319.000 euro grenzen aan een groen stadshof, een binnentuin die zij samen met een landschapsarchitect kunnen vormgeven. Het is zoals de vroegere woonerven waar de auto s te gast waren , zegt makelaar Gert-Jan de Jonge van Nieuw Wonen Twente. Hier worden auto s zoveel mogelijk uit de wijk gehouden. Ze zijn er wel, maar het wordt ontmoedigd.

Parkeergarage
Voor de toekomstige bewoners van Jannink Courtyard is er een ondergrondse parkeergarage. Daarin is per herenhuis of stadsvilla één parkeerplaats gereserveerd. De parkeerkelder is op de toekomst afgestemd: volop ruimte voor elektrische auto s die moeten worden opgeladen. Maar met beperkte ruimte, één plek per woning. Omdat we merkten dat er toch vraag is voor een tweede auto, hebben we besloten de bewoners een deelauto ter beschikking te stellen.
Dat wordt een Tesla Model 3, die rijdt op elektriciteit en waarvoor een vaste parkeer- en laadplek dichtbij huis is. De Tesla is gratis voor één rit per maand gedurende drie jaar. Wie de auto vaker wil gebruiken, kan voor 49 euro per maand een abonnement afsluiten dat maandelijks twee extra ritten bevat. De voorwaarden zijn gunstiger dan zelf een auto leasen of kopen, aldus Nieuw Wonen Twente. Dit om extra auto s uit de nieuwe woonwijk te weren.

Belangstelling
De deelauto is alleen bedoeld voor de twintig stadsvilla s en herenhuizen binnen het project Courtyard. Makelaar De Jonge kan zich voorstellen dat ook de toekomstige bewoners van het project Canvas de wens om een deelauto hebben. Maar daar wordt het nog niet aangeboden. Dat heeft zeker te maken met de verkoopprijs , zegt hij. De achttien herenhuizen met het Tesla-abonnement hebben een prijs van 495.000 tot 690.000 euro. Hoewel er nog geen is verkocht, is er volgens de makelaar zeker belangstelling. We zijn in gesprek met een aantal potentiële kopers. Het is een doelgroep die veel betaalt en ook veel eisen stelt. De gesprekken gaan dan ook over aanpassingen aan de woningen.

Bijeenkomst
Het project Courtyard is al in de verkoop, de verkoop van de eengezinswoningen van project Canvas gaat binnenkort van start. Donderdag is er een kick-off bijeenkomst (18-20 uur) bij Stoet aan de Pijpenstraat. Daar kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de woningen en het plan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, beeld: Kwartiermakers © Studio Komma / RRog
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.