Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Muziek vanaf de Houtmaat live in de huiskamer

459130 fotoshoot2 2020 08 29 004307 1

Cultuurpodium Houtmaat gaat het seizoen ondanks de coronacrisis gewoon beginnen komende zondag. Daarbij is gewoon tegenwoordig nét even anders: de vier dames van Double2 (foto) verzorgen in de bekende koepel een optreden dat live wordt gestreamd via cultuurpodiumhoutmaat.nl en via YouTube.

Eigenlijk zou het seizoen afgelopen zondag al van start gaan, maar het lukte de organisatie niet om die dag al een goede livestream te presenteren. Dat gaat komende zondag zeer waarschijnlijk wel lukken.
Voorzitter Erik Schott: Helaas lukte het ons het niet om op 3 mei, de vooraf geplande openingsdatum, van start te gaan, maar met toestemming van de gemeente kan het komend weekend gelukkig wel. Technisch moeten daarvoor nog enkele handelingen worden verricht, maar we hebben er vertrouwen in dat dit lukt. De toegangspoorten zijn zondag gesloten en er is zijn geen publiek bij aanwezig. De artiesten en de geluidsmensen houden zich uiteraard aan alle veiligheidsmaatregelen.

Schott: Omdat we al van plan waren het eerste optreden te koppelen aan de viering van 75 jaar bevrijding zijn we erg blij dat Doubl2 met haar Andrew Sisters-act deze seizoensopening luister bij wil zetten.
Indien deze uitzending aanslaat, dan zullen er meerdere volgen. Zelfs als straks de Houtmaatconcerten weer bezocht kunnen worden, overwegen we om de optredens te streamen voor die mensen die vanwege de coronarisico s niet naar de Houtmaat durven te komen.
Het optreden van Double2 is op zondag 10 mei (Moederdag) van 14.30 tot 15.30 uur te zien en te horen via bovengenoemde kanalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.