Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het is afgelopen met de koffiekopjes met piemeltjes

ARTIKEL 1
Beatrix voor haar Condoomshop
Beeld: Coen Krukkert

Condoomshop ‘t Hofje gaat na 25 jaar haar deuren sluiten. Dit komt omdat de winkel niet meer winstgevend is. Helemaal nu, tijdens de coronacrisis, komt er bijna niemand meer over de vloer.

“De winkel is laagdrempelig opgezet 25 jaar geleden” vertelt eigenaresse Beatrix in 1Twente Vandaag. “Mensen hoeven niet bang te zijn om naar binnen te gaan.”

“De reden dat we het zo lang hebben uitgehouden, is omdat we ons niet alleen op condooms hebben gericht.” Zo verkocht ‘t Hofje ook “massagemiddelen en ondeugende cadeaus.” Beatrix vond het vooral leuk als ze kon lachen tijdens haar werk: “Klanten lachen om van alles zoals de smaken van condooms tot een koffiekop waar een piemeltje in zit.”

ARTIKEL 2
Condoomshop 't Hofje van binnen
Beeld: Coen Krukkert

De winkel was eigenlijk bedoeld voor vrouwen. De eerste klant was dan ook een oudere vrouw. Die kwam op 11 augustus 1995 binnen lopen. “We hadden een oude kassa die veel geluid maakte. Toen de mevrouw wilde afrekenen zei ze ‘ik hoop dat die kassa nog heel lang mag rammelen’ dat vond ik heel leuk.”

Beatrix merkt dat klanten het contact erg fijn vinden. “Webshops doen het goed maar ik merk toch dat mensen het willen zien en vast willen houden. Vooral met seksspeeltjes merk je dat."

De shop zal binnenkort een uitverkoop houden maar er moeten ook nog veel andere dingen gebeuren. “Het is niet alleen het opzeggen van de huur maar ik moet ook de hele winkel leeg en schoon opleveren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.