Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Vijf vrouwelijke UT-toppers in Viva-lijst van rolmodellen

Vijf vrouwelijke wetenschappers van de Universiteit Twente zijn genomineerd voor de VIVA400 award. Het weekblad voor jonge vrouwen stelt ieder jaar een lijst samen van 400 succesvolle vrouwen.

Sabine Siesling en Ruchi Bansal zijn opgenomen in de categorie Zorg & onderwijs; Monica Morales Masis, Anna Sperotto en Cristina Zaga hebben een plekje gekregen in de categorie Tech & innovatie. Dat meldt de Universiteit Twente op de website.

Ruchi Bansal is gespecialiseerd in de behandeling van diabetespatiënten en onderzoekt of lichttherapie kan worden ingezet bij de COVID-19 pandemie. Professor Sabine Siesling zet zich onder meer in voor een betere behandeling van borstkanker.

UT-onderzoeker Monica Morales zoekt naar nieuwe materialen voor zonnecellen en Led's. Anna Sperotto houdt zich bezig met internet en beveiliging zoals het voorkomen van DoS aanvallen. Cristina Zaga werkt als assistent professor in het DesignLab aan onder andere verantwoorde robotica.

Viva hoopt alle vrouwen van Nederland te inspireren met 400 rolmodellen. Hiervoor hebben vrouwen zichzelf, of iemand anders genomineerd in de categorieën Business & creatie, Zorg & onderwijs, Tech & innovatie en Sport & spirit. Aan de hand van het aantal stemmen en een deskundige jury wordt duidelijk wie de VIVA400 award wint. Stemmen kan tot en met 1 december 2020 via viva.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.